GönderenKonu: Basketbol Genel  (Okunma sayısı 11415 defa)

fleche

• Forum Üyesi
RE:RE:RE:RE:RE:RE:Basketbol Genel
Tarih : 04-11-2011 Saat : 15:10

yarın maç var... inşallah yeni bir başlangıç, ii bir başlangıç ya da yeni bir başlangıç için gerekçeler olabilecek bir maç, kazansakta kaybetsekte daha güçlü olma adına atılacak büyük adımlar için......hayırlısı olsun

İsmail Alkan

• Yetkilendirilmiş Üye
RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Basketbol Genel
Tarih : 05-11-2011 Saat : 23:28

Takım "takviye takviye" diye bağırıyor.

En az 2 yabancı takviye yapılması da gündemde. Peki federasyonun belirlediği yabancı lisansları için bize uyan kıstas ne ?

Biraz açalım;

Federasyon takımlara yabancı oyuncular için 3 farklı seçenek sunmuş.

1- Maç kadrosuna 5 yabancı almak istersen 6 yabancıyla sözleşme yapabilirsin (1 Bosman mecburiyeti var). Bu durumda havuza 125.000 USD ödersin.

2- Maç kadrona 4 yabancı almak istersen 5 yabancıyla sözleşme yapabilirsin. Bu durumda havuza para ödemene gerek yoktur.

3- Maç kadrona 3 yabancı almak istersen 4 yabancıyla sözleşme yapabilirsin. Bu durumda havuzdaki paradan pay alırsın.

Tüm kategorilerde yabancıların değiştirilmesi için ise; her değiştireceğin yabancı karşılığından bir yabancının sözleşmesini feshetmek zorundasın. Ve en önemli madde ise; bu şekildeki oyuncuların sayısı sezon içerisinde ikiyi geçemez diyor federasyonun yönergesi (26.2.3. madde)

Sonuç; Trabzonspor'un mevcut 4 yabancısı bulunduğu için bir yabancı daha alma hakkı var. Bir yabancısını değiştiği için ise 1 yabancı daha değiştirme hakkı var. Yani Trabzonspor şu anda 1 yabancısının sözleşmesini feshedip 2 yabancı oyuncu daha alabilir. Bu transferler yapıldığında ise 26.2.3. madde'ye göre 2 yabancı oyuncunun sözleşmesini feshetmek hakkını kullandığından sezon sonuna kadar yabancı hareketlerini, kısaca yabancı transferini kapatmış olur.

Basketbol kulübü ve takımın koçu, alınacak 2 yabancıyla tüm barutunu sezonun ilk 4 haftasında tüketmek üzereler.

fleche

• Forum Üyesi
Tarih : 10-11-2011 Saat : 08:45

Oğuz bey

Çok kötüyüz, ama umutluyuz, Salyers iyi bir tercih kesinlikle ciddi katkısı olur. Alex Gordon'da bir gelişme var mı? Beş Numara alınacak mı?

bartug13

• Forum Üyesi
Tarih : 11-11-2011 Saat : 22:16

ismail abi bu yabancı konusundaki kurallar yeni mi geldi?

ben ilk kez duydum bunu.bundan evvel herhangi bir kısıtlama yoktu diye biliyorum.

yerli konusunda bir durum var mı?bir kısıtlama?

bu durum ortadaysa bu kadar vasattan düşük oyunlculara kalmakla çok daha büyük hata yapılmış

İsmail Alkan

• Yetkilendirilmiş Üye
Tarih : 11-11-2011 Saat : 23:57

bartuğ, yabancılarla ilgili kurallar yeni değil, her zaman var olan kurallar bunlar, ben sadece yabancı haklarımızı çok erken doldurmak üzere olduğumuzu hatırlatmak istedim :)

Yerliler konusunda ise 31 Aralık akşamına kadar transfer yapılabiliyor.(Sadece kiralık olarak)

... 15 ...