Burak Bey, tekrar hoşgeldiniz. Takıma dair görüşlerimiz üç aşağı beş yukarı örtüşüyor. Zaten takımı takip eden kimle konuşsak kaygılar, gözlemler benzer boktalarda yoğunlaşıyor.
*
Ancak 5 yabancı konusunda rahat hareket edebilceğimizi düşünmüyorum. Bunun da sebebi tamamen maddi imkansızlıklardır. Yerli oyuncularımızdan şu ana kadar beklenilen katkıyı alıyoruz bence. Kaan, Polat, Kerem ve Levent'den bahsediyorum. Zaten Serhat, Oktay, Erkan, Faik ve Oğuzhan'ın şu aşamada büyük sorumluklar (süreler) alması zor. Kerem'in kupadaki hücum performansını arıyoruz elbette. Umarım en kısa sürede o da üretken olur.
*
Asıl mesele yabancılarımız! Milosevic'le ilgili fikrim değişmedi: Savunmada gölge - Hücumda ham.
Randle ise şaşırtmıyor beni, çünkü bu oyuncunun yıllardır sergilediği oyun stili bu. Tolga Hoca, ilk geldiği zaman Eyüp Abi'nin radyo programında şutu olan, yüzü dönük oynayan 4 numara alacağız demişti, Randle da öyle. Şut istikrarı yakalarsa, takımda devam edeceğini düşünüyorum (Kendi beğeni değerlendirmem değildir bu).
Gibson... İsmail Abi telfonda bana Gibson'ı ilk söylediğindeki cevabımı hatırlıyordur: Dağınık! Tamam, SG'ler genelde böyle oynar ama 1/8 şut atmayacaksın arkadaş. Onun da daha yüzdeli atması gerekiyor.
Bailey'i çok iyi bilmiyorum. O nedenle Erdemir ve Aliağa maçlarını izlemem lazım.
*
Kısacası, acil olarak bir pivot hamlesi gerekiyor. Savunmaya takılan, hücumda içeriden sayı üretecek biri.
Bu arada Aliağa; Ümit Sonkol, Qvale ve Miller'ın yanına Pinkney'i getirdi. Bir tane daha uzun bakıyorlarmış. Tofaş; Ruzic, Zuza ve Buckman'ın yanına Sertaç'ı kattı. Erdemir; kısa rotasyonuna Yunus Çankaya'yı ekliyor. Olin 1 yerli 1 yabancı bakıyor.
*
Biz de zaman kaybetmeden kadroya takviye yapmalıyız.
Tek eksik bu mu? Yönetim bazında özellikle salon-taraftar organizasyonu, altyapı gibi sorunlar da konuşulmayı bekliyor. Fakat üst yapı inşaası bu sezon için daha önemli bence. Detaylarını daha sonra konuşuruz.