GönderenKonu: Basketbol Genel  (Okunma sayısı 11414 defa)

Dread61

• Forum Üyesi
Tarih : 24-10-2011 Saat : 10:12

İsmail abi yazdıklarının  tamamına katılıyorum. Bütün yabancıları yollarsak eğer 2 ve 3 numaralı pozisyonlara da adam almak lazım. Takımda pivot kadar şutör forvete de ihtiyacımız var. İşin özeti mevcut yerlillere BBL de ilk 5 başlayacak kapasitede 5 yabancı oyuncu lazım

fleche

• Forum Üyesi
RE:RE:RE:RE:Basketbol Genel
Tarih : 24-10-2011 Saat : 12:22

İsmail bey

Öncelikle tebrik ederim. Siz baştan beri pota altı savunmamız çok kötü dediniz. Bugün geldiğimiz nokta sizi haklı çıkardı. Miloseviç ve Randle kesinlikle BBL'de oynayacak kapasitede uzunlar değil. Dengeli istikrarlı ve güçlü değiller. Dolaysıyla 4 ve 5 muaraya acil transfer şart. "Hadi" tavsineze baştan sona katılıyorum. Geçen sene ve lige çıktığımız sezonda bu takıma hem kimlii ile hem mücadelesi ile katkıları ciddi katkıları oldu.Sorum şu yönetimden transfer yapılacağına dair bir istihbarat var mı?

Oğuz

• Yetkilendirilmiş Üye
Tarih : 24-10-2011 Saat : 12:42

Burak Bey, tekrar hoşgeldiniz. Takıma dair görüşlerimiz üç aşağı beş yukarı örtüşüyor. Zaten takımı takip eden kimle konuşsak kaygılar, gözlemler benzer boktalarda yoğunlaşıyor.
*
Ancak 5 yabancı konusunda rahat hareket edebilceğimizi düşünmüyorum. Bunun da sebebi tamamen maddi imkansızlıklardır. Yerli oyuncularımızdan şu ana kadar beklenilen katkıyı alıyoruz bence. Kaan, Polat, Kerem ve Levent'den bahsediyorum. Zaten Serhat, Oktay, Erkan, Faik ve Oğuzhan'ın şu aşamada büyük sorumluklar (süreler) alması zor. Kerem'in kupadaki hücum performansını arıyoruz elbette. Umarım en kısa sürede o da üretken olur.
*
Asıl mesele yabancılarımız! Milosevic'le ilgili fikrim değişmedi: Savunmada gölge - Hücumda ham.
Randle ise şaşırtmıyor beni, çünkü bu oyuncunun yıllardır sergilediği oyun stili bu. Tolga Hoca, ilk geldiği zaman Eyüp Abi'nin radyo programında şutu olan, yüzü dönük oynayan 4 numara alacağız demişti, Randle da öyle. Şut istikrarı yakalarsa, takımda devam edeceğini düşünüyorum (Kendi beğeni değerlendirmem değildir bu).
Gibson... İsmail Abi telfonda bana Gibson'ı ilk söylediğindeki cevabımı hatırlıyordur: Dağınık! Tamam, SG'ler genelde böyle oynar ama 1/8 şut atmayacaksın arkadaş. Onun da daha yüzdeli atması gerekiyor.
Bailey'i çok iyi bilmiyorum. O nedenle Erdemir ve Aliağa maçlarını izlemem lazım.
*
Kısacası, acil olarak bir pivot hamlesi gerekiyor. Savunmaya takılan, hücumda içeriden sayı üretecek biri.
Bu arada Aliağa; Ümit Sonkol, Qvale ve Miller'ın yanına Pinkney'i getirdi. Bir tane daha uzun bakıyorlarmış. Tofaş; Ruzic, Zuza ve Buckman'ın yanına Sertaç'ı kattı. Erdemir; kısa rotasyonuna Yunus Çankaya'yı ekliyor. Olin 1 yerli 1 yabancı bakıyor.
*
Biz de zaman kaybetmeden kadroya takviye yapmalıyız.
Tek eksik bu mu? Yönetim bazında özellikle salon-taraftar organizasyonu, altyapı gibi sorunlar da konuşulmayı bekliyor. Fakat üst yapı inşaası bu sezon için daha önemli bence. Detaylarını daha sonra konuşuruz.

Oğuz

• Yetkilendirilmiş Üye
Tarih : 24-10-2011 Saat : 13:00

İsimler çok önemli değil belki... Ve kimsenin umrunda da olmayabilir. Ama ben yine not düşeyim.
Ekim ayında kontratsız oyuncu bulma zorluğuna istinaden:
* Fizik olarak yüksek, atletik, savunmada sert bir pivot: Trent Plaisted (Geçen sene Zalgiris'deydi). 
* Yine boyalı alandan skor üretebilecek, ribaundlara hakim, savunmada biraz tembel bir pivot. Fizik olarak geniş ve güçlüdür ama uzun sayılmaz : Elton Brown. 
* Yine kısa bir pota altı oyuncusu. Atletiktir. Mücadelecidir. Türkiye tecrübesi de var: Donnell Harvey 
* Avrupa basketbolunun bir dönem en iyi dört numaralarından biriydi. Oyun tarzı olarak M. Wright'ı andırıyor. Belki şu aşamada bize çok katkı veremeyebilir ama dört numarada alternatif olabilir: Travis Watson 

Axelman

• Forum Üyesi
Tarih : 24-10-2011 Saat : 15:16

Aliağa Petkim Orhan Hacıyeva'yı almak üzere.Pota altı gerçektem sağlam olacak transfer gerçekleşirse.

Gard için suanda Hakan Köseoğlu boşta.Biraz hemşeriliği kullanıp Göksenin Köksal alınabilir.Reha Öz'de boşta şıu şıralar yerli olarak ilk alıma gelenler bun

... 11 ...