Gözden kaçan diyorum, çünkü hafta boyu takip ettim ki acaba basında her hangi bir haber/yorum bulabilecek miyim diye, özellikle de köşe yazılarında.Ama maalesef yoktu.
Birinci açıklama mali kongrede bir soru ve eleştiri üzerine geldi.
Başkan açıklamasında “Basketbol derneğinin maddi desteğe ihtiyaçları var, devre arasında değil ama sezon sonu basketbol derneğini bünyemize katacağız” dedi.
İkinci açıklamasında ise ; “Basketbol takımımız BBL’ye çıkarsa bünyemize katacağız” diyerek kamuoyuna mesaj vermiş oldu.Çıkamaz ise ne olacak, işte orası muamma.
Bu açıklamaların birkaç nedeni olabilir.
Birincisi, basketbolun popüler olması.
İkincisi ise, kamuoyunda oluşan “iki ayrı kulüp” imajının ortadan kaldırılması.
Evimizde oynadığımız son maçları asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu takip etmeye başlamıştı.Son oynadığımız Hacette maçında ise başkan Sadri Şener dahil neredeyse tüm yönetim salondaydı.
Basketbol takımını takip etmeler, Basketbol kulübü derneğinin Trabzonspor kulübüne devredilmesi veya devranılması ile ilgili böyle bir fikrin oluştuğunun işaretleriydi.
Yazılarımı takip edenler bilir.Trabzon şehrinde iki ayrı Trabzonspor’un olması doğru değildi.İki ayrı kulüp, iki ayrı Trabzonspor.Ama iki kulüp bir birlerine mesafeli ve işbirliği hiç yok.Altyapısı bir kulüpte, A takımı başka bir kulüpte.Böyle bir oluşumun içerisinde olan basketbolun yaşaması mümkünmü.
Doğru olanı ise, Basketbol kulübünün ayrı yönetilmesi ama Trabzonspor kulübünün uhdesinde olmasıdır.Çünkü bu takım BBL’ye çıktığı zaman ciddi anlamda bütçeye ihtiyacı olacak.Altyapıya ciddi anlamda yatırım yapıp bütçe ayırmak zorunda kalınacak.Bunları basketbol kulübü derneğinin karşılaması zor.Saner beyin ve Celil beyin katkıları sonuçta bir yere kadar.Aslolan Trabzonspor ismi ve bu marka isim altında yapılacak olan yatırımlardır.
Çok paralar döküp, iyi oyunculardan kurulu bir takım kurabilir, başlarına da en iyi hocaları getirebilirsiniz.Ama bu teknik heyet ve oyunculara istedikleri rahat bir ortam ve çalışma alanı sağlıyamazsanız başarı gelmez.
Kurumsal anlamda ciddi yatırımlar gerek.Gerek altyapıya olsun, gerek antrenman ve ağırlık salonlarına olsun, gerek sporcuların ve teknik heyetin yaşam alanlarına olsun ciddi anlamda kurumsal yatırımlar gerekiyor.Bunu da yapacak olan Trabzonspor’dur.
Basketbol kültürü artık Trabzon’da oturmuş ve benimsenmiştir.Ciddi anlamda taraftar desteği de ortaya çıkmıştır.Bugün insanlar artık futbolun yanında basketbolu da konuşur duruma gelmişler.Bizi gören her insan basketbolu soruyor.Trabzon’da basketbol kültürünün tabanda yer bulabilmesi memnuniyet verici.
İşte Sadri beyin açıklamalarını da bu bağlamda değerlendirmek lazım.
Basketbol branşının Trabzon’da hedeflerini büyütmesi ancak Trabzonspor ismi altında olur.Tabii ki burada ince bir ayrıntı var. Basketbol Kulübünü yönetecek olan insanların, mevcut yönetimde olduğu gibi bağımsız ve bu işe gönül vermiş insanlardan oluşması gerek.Yok eğer, sırf “bize muhalifler, basketbol da popüler olmuşken şu kulübü bünyemize katalım da biz yönetelim” mantığı ortaya çıkarsa Trabzon basketboluna zarar veririz.
Düzce Gençlik Maçı.
Geçtiğimiz hafta Hacettepe’ye evimizde yenilip, hem yenilmezliğimiz, hem de liderliğimiz elden gitmişti.
Bu hafta ki Düzce Gençlik maçı ise, sonucu belli olan ama ne kadar fark olacağı belli olmayan bir maçtı.Haliyle 30 sayı gibi bir farkla galip geldi takımımız.
Burada ki haber değeri, 1 numara pozisyonumuzda ki sıkıntının devam ettiğidir.
Guard pozisyonunda oynayan Volkan ve İlker’in, toplamda 34 dakika süre almalarına rağmen 7 sayı gibi çok düşük bir oranda kalmaları düşündürücü.
Geçen hafta ki yazımda Alaeddin hocanın Umut’a süre vermesini beklediğimi yazmıştım,yanıltmadı bizi.Umut’un bir an önce bu lig maratonunda sürekli süre alarak finallere kadar hazırlanması gerek.Yok eğer finallere kadar süre alacak olan Umut’tan istediğimiz verimi alamıyacağımız ortaya çıkarsa, acilen şimdiden tedbir alınması için hazırlık yapılması lazım.Çünkü finallerde papuç pahalı. Yazarın Diğer Yazıları |